ΣΕΛΙΔΕΣ

Stoixima στο ποδόσφαιρο


powered by Agones.gr - livescore

PALIA LAIKA

ΠΑΛΙΑ ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 24ON LINE
Get your own Chat Box! Go Large!

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τι κρύβει η νέα μυστική συνάντηση Σταθάκη - Άσμουσεν στο Βερολίνο;







Του Μανώλη Κοττάκη

Η πληροφορία είναι γκαραντί και δεν θέλω διαψεύσεις : Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ο καθηγητής Οικονομικών και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ταξίδεψε μυστικά στην Φραγκφούρτη και συνάντησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον υφυπουργό της Μέρκελ Γεργκ Άσμουνσεν.

Μετά την συνάντηση τους ο κύριος Σταθάκης -κατόπιν συστάσεως;- έκανε δηλώσεις στην Deutche Welle και υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές “θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές” .
Ώρες μετά την δήλωση του αυτή και υπό την πίεση των εσωκομματικών αντιδράσεων ο κύριος καθηγητής ειδοποίησε την Deutche Welle (δεν θέλω αμφισβητήσεις, ο κόσμος είναι μικρός) ότι θα διαψεύσει το συγκεκριμένο σκέλος των δηλώσεων του περί ''τήρησης των δεσμεύσεων'' ζητώντας κατανόηση. Γι αυτό το λόγο και δεν ακούσαμε το ηχητικό απόσπασμα που θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα.
Σας αποκαλύπτω αυτή την ιστορία σήμερα που δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση ''προσκυνά'' αυτό που καταγγέλλει, τον Μερκελισμό, για έναν απλό λόγο. Γιατί δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά τμήμα σχεδίου που εξελίσσεται στην πλάτη του ελληνικού λαού με στόχο τον εξευμενισμό των Γερμανών που είναι στα κάγκελα από τις διακηρύξεις Τσίπρα για το χρέος και απειλούν ότι μέσω Ντράγκι θα μας κόψουν την ρευστότητα.

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν εμπιστεύονται οι δανειστές προβλέπει ακόμη:

1. Την θυσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει σε αντιγερμανισμό προβάλλοντας σε όλη τους τη ζωή ζητήματα όπως το κατοχικό δάνειο. Η αθέτηση του λόγου Τσίπρα απέναντι στον Μανώλη Γλέζο ο οποίος επρόκειτο να πολιτευθεί στις Κυκλάδες δεν έχει ως μόνο στόχο να απαλλαγεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης από τον μπελά του Μανώλη στην μετεκλογική Βουλή αλλά είναι και ένα δείγμα καλής θέλησης απέναντι στους Γερμανούς. Ο Γλέζος που κατέβασε την σημαία των ναζί από την Ακρόπολη είναι η λευκή σημαία του Τσίπρα στο Βερολίνο.

2. Την ανάληψη της πρωτοβουλίας να ''συγκρουστεί'' με την (αντιπαθή στο Βερολίνο, που κάποτε... υπονόμευσε τον βασικό μέτοχο) τοπική διαπλοκή θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν οι Τσίπρας – Σταθάκης - Δραγασάκης. Η προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων είναι ο μοχλός πίεσης που χρησιμοποιείται εξ ου και οι θεαματικές κωλοτούμπες κατεστημένων ΜΜΕ . Μην φανταστείτε βεβαίως καμία εξυγίανση. Στόχος είναι η αντικατάσταση με μία νέα αριστερή διαπλοκή.

3. Την μετεκλογική συνεργασία με τον Παπανδρέου τον οποίο ξέρει το Βερολίνο σε αντίθεση με τον Θεοδωράκη τον οποίο η καγκελαρία υποπτεύεται για ''άνθρωπο των εκδοτών''. Το δήλωσε δημόσια και ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στον Θεοδωράκη. ''Αν είναι να κάνουμε συμβιβασμό, δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες''. Ο κύριος Δραγασάκης ερωτηθείς σχετικά σχολίασε όλα τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ πλην Παπανδρέου. Γιατί άραγε; Γιατί το σενάριο ''Τσιπρογιωργάκηδες'' είναι στο τραπέζι .

Ό,τι σας περιγράφω αποτελούν σημείο προ-μνημονίου κατανόησης . Είναι η ''προσεκτική οικοδόμηση της κωλοτούμπας''.
Το κρίσιμο θέμα είναι αν οι δανειστές θα δώσουν εξάμηνη παράταση στο μνημόνιο για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις, που θα βοηθήσουν τον Τσίπρα να γίνει Κομανέτσι (αν κερδίσει εκλογές φυσικά) και πως αυτό θα πλασαριστεί στο πόπολο:
Παράταση του μνημονίου όπως είναι ή ως νέο πρόγραμμα με φύλλο συκής την νομοθέτηση της αύξησης του κατώτατου μισθού και την καταβολή της δέκατης τρίτης σύνταξης τον μακρινό, δημοσιονομικά, Δεκέμβριο;

Θα επανέλθω. Προς το παρόν καταγράφω: Μέσα λιονταράκια, έξω ρεβεράντζες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου