ΣΕΛΙΔΕΣ

Stoixima στο ποδόσφαιρο


powered by Agones.gr - livescore

PALIA LAIKA

ΠΑΛΙΑ ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 24ON LINE
Get your own Chat Box! Go Large!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τι θα διαβάσετε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες της Τετάρτης




Λευκωσία: Η διεργασία σχηματισμού «κυβέρνησης» και οι δηλώσεις των κομμάτων, τα αποτελέσματα της καταγραφής του πληθυσμού για το 2011, και οι «εορτασμοί» της δεύτερης φάσης της εισβολής, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) «Ηχογράφηση βόμβα», αναφέρεται στις ηχογραφήσεις που διέρρευσαν τον προηγούμενο μήνα στον Τύπο και οι οποίες δείχνουν το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να ζητάει το 2009 από τον Ερντογάν να παρέμβει ώστε να μην κερδίσει τις «εκλογές» το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Η εφημερίδα γράφει ότι η υπόθεση αυτή τελικά δεν είναι και τόσο απλή, αφού υπάρχουν οι ισχυρισμοί ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες τέτοιες ηχογραφήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Ταλάτ προσπαθεί να δωροδοκήσει διάφορους πολιτικούς. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα καταγραφής του πληθυσμού, ο αριθμός των εποίκων το 2011 είχε φτάσει τις 80,550. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο σχηματισμού «κυβέρνησης» είναι ο «συνασπισμός» ΡΤΚ-ΚΕΕ.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κυκλοφορία για την ‘κυβέρνηση’ στο ‘προεδρικό’» γράφει ότι μετά τη χθεσινή ορκωμοσία των νέων «βουλευτών» επισημοποιήθηκαν οι διεργασίες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης», με αποτέλεσμα οι αντιπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων που κατάφεραν να μπουν στη «βουλή» να κάνουν ξεχωριστές συναντήσεις στο «προεδρικό» με τον Έρογλου, όπου και συζήτησαν το θέμα αυτό. Αλλού γράφει ότι σήμερα 14 Αυγούστου, ημέρα της δεύτερης φάσης της «ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως ονομάζουν την τουρκική εισβολή του 1974, θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα αποτελέσματα καταγραφής του πληθυσμού για το 2011 έδειξαν ότι ο αριθμός των κατοίκων στα κατεχόμενα έφτασε τις 268,257, εκ των οποίων οι 160,207 είναι Τουρκοκύπριοι.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κρίση για το σχηματισμό ‘κυβέρνησης’ αποκατάστασης», αναφέρεται επίσης στις χθεσινές συναντήσεις των τεσσάρων «κοινοβουλευτικών» κομμάτων με τον Ντερβίς Έρογλου στο προεδρικό, στην προσπάθεια σχηματισμού νέας «κυβέρνησης», με τον Έρογλου να δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή η πιο πιθανή συμμαχία είναι το ΡΤΚ, χωρίς να αποκλείει άλλα σενάρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής του πληθυσμού για το 2011, μόνο το 56 τοις εκατό των κατοίκων στα κατεχόμενα είναι Τουρκοκύπριοι. Αλλού γράφει ότι σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη κατεχόμενη Αμμόχωστο, τραυματίστηκαν σοβαρά ο οδηγός μοτοσικλέτας και η συνεπιβάτης του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σειρά έχει η ανάληψη καθηκόντων» γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου συναντήθηκε χθες με τους προέδρους των κομμάτων σε κάποιων από τους οποίους θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» με τη διαδικασία να διαρκεί 15 ημέρες. Στο ίδιο θέμα αναφέρει ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα σχηματιστεί η νέα «κυβέρνηση», ενώ ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ισρσέν Κιουτσιούκ είπε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Αλλού γράφει ότι η διάσημη τραγουδίστρια Σαμάνθα Φοξ, η οποία έδωσε συναυλία στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι είναι ελεύθερη να τραγουδάει σε όποια χώρα αγαπούν τα τραγούδια της.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Δε θα βλάψουμε κανένα» αναφέρει ότι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντεκτάς, δήλωσε ότι το πιο φυσικό είναι ο «πρόεδρος» Ντερβίς Έρογλου, να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κόμμα του να συμμετέχει σε αυτό το συνασπισμό. Αλλού αναφέρει ότι 3.069 Βρετανοί υπήκοοι κατοικούν στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνελήφθηκαν δύο νεαροί για κατοχή ναρκωτικών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα προμηθεύτηκαν από Ελληνοκύπριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου